Οδηγίες Χρήσης

Οδηγίες χρήσης


Καλωσορίσατε στην ψηφιακή πλατφόρμα (portal) emathainoportal.gr της Ευέλικτης Εκπαίδευσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Aυτήν την στιγμή στα mail σας θα έχετε ειδοποιήσεις με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης από την ψηφιακή πλατφόρμα www.emathainoportal.gr

Τα mail θα τα λάβετε από την ηλεκτρονική διεύθυνση, learn@sep.org.gr.

Ενημερωτικά mail:

Ένα mail θα σας επιβεβαιώνει την εγγραφή σας στο ψηφιακό μάθημα (ή στα ψηφιακά μαθήματα εφόσον έχετε δηλώσει συμμετοχή σε παραπάνω από ένα).

Σε περίπτωση που δεν σας έχει έρθει password, σημαίνει πως ισχύουν οι παλαιοί κωδικοί που σας είχαν σταλεί κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την νέα στολή ή κατά τη διάρκεια συμμετοχής σας σε άλλο ψηφιακό τμήμα. Είναι πιθανό δε, να έχει δοθεί λάθος το mail σας στο e-sep. Για αυτό φροντίστε πάντα να ενημερώνετε τους Αρχηγούς των Συστημάτων σας, για την «επικαιροποίηση» των στοιχείων σας.

Ημερομηνία έναρξης ημερομηνία λήξης:

Ένα δεύτερο mail θα σας ενημερώνει για τους δικούς σας προσωπικούς κωδικούς (username & password) για να έχετε πρόσβαση στο www.emathainoportal.gr καθώς επίσης σε ποιο τμήμα συμμετέχετε, πότε ξεκινάει η λειτουργία του και πότε λήγει.

Όταν για παράδειγμα η ενότητα λέει πως λήγει στις 15/12/2017 αυτό σημαίνει πως με το που έρθουν τα μεσάνυχτα της 14ης/12/2017 (στις 0:00 τα δηλαδή) το τμήμα κλείνει και για αυτόν τον λόγο πάντα δίνεται μία ημέρα παραπάνω. Καλό θα ήταν να μην περιμένετε την τελευταία στιγμή.

sep

Πρώτη φορά login:

Στην περίπτωση που είστε για πρώτη φορά χρήστης του portal, χρησιμοποιήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, που σας ήρθαν από το learn@sep.org.gr, κάντε κλικ στο ειδικό πεδίο «Υπενθύμιση». Με αυτόν τον τρόπο ο υπολογιστής σας, θα κρατήσει τον κωδικό σας και έτσι στις επόμενες συμμετοχές σας σε παρακολούθηση κάποιας ψηφιακής ενότητας θα χρειαστεί να πατάτε μόνο το κουμπάκι που γράφει «είσοδος».

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε σε κάθε pc ή laptop τα οποία χρησιμοποιείτε για την παρακολούθηση κάποιας ψηφιακής ενότητας.

Εάν για κάποιον λόγο χάσατε ή ξεχάσατε τον κωδικό σας χρησιμοποιήστε την επιλογή «Ξέχασα τον κωδικό μου».


sep

Τότε το portal, σας ζητάει το mail σας, το οποίο και γράφετε, πατάτε το κουμπί αποστολή και το portal στέλνει αυτόματα στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου τον κωδικό σας (όπως φαίνεται και στην εικόνα)

Σε περίπτωση που παρόλα αυτά, αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το password, επικοινωνήστε μέσω του learn@sep.org.gr και πολύ σύντομα ο admin θα σας στείλει κωδικό και όνομα χρήστη

sep

Βοηθητικά tips:

H υποχρέωσή σας, είναι να παρακολουθήσετε το 100% του μαθήματος, ποσοστό που καταγράφεται έτσι κι αλλιώς μέσα στην πλατφόρμα και «ελέγχεται» από τους εκπαιδευτές σας.

Στα tab, Στατιστικών Μελέτης μπορείτε να βλέπετε ανά πάσα στιγμή την πρόοδο της μελέτης σας.

Σε περίπτωση που σταματήσετε την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής ενότητας και βγείτε από το portal, την επόμενη μέρα που θα μπείτε πάλι, το μάθημα συνεχίζεται από εκεί που σταμάτησε.

Αν μπείτε από την αρχή να παρακολουθήσετε ένα μάθημα, τότε το ποσοστό (%) μηδενίζει και αρχίζει το μέτρημα από την αρχή (και το επί τοις εκατό αλλά και ο χρόνος παρακολούθησης)

Σε περίπτωση που καταγράφεται το ποσοστό αλλά όχι ο χρόνος πιθανότατα να υπάρχει τεχνικό πρόβλημα. Το αναφέρετε στο learn@sep.org.gr και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να λυθεί.

Καλό θα ήταν η παρακολούθηση να γίνεται από, Desctop laptop ή Mac με Ethernet και όχι wifi… (καθαρά για πιο σταθερό internet, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και το wifi δεν θα κάνει σωστά την δουλειά του). Αν «κρασάρει» ο explorer το pc σας ή πέσει το ρεύμα, δυστυχώς η διαδικασία αρχίζει από την αρχή.

H παρακολούθηση:

Δεν μπορεί να γίνει από συσκευή κινητού τηλεφώνου ή οποιαδήποτε tablet συσκευή.

Προσοχή, όσοι στο παρελθόν συμμετείχαν σε ένα ψηφιακό τμήμα ( Ε1. Οι ενήλικες στον Προσκοπισμό π.χ.) αλλά για κάποιον λόγο κρίθηκαν ως μη επιτυχείς (Δεν έκαναν για παράδειγμα πρακτική εφαρμογή-ερωτηματολόγιο) και εγγραφεί πάλι σε άλλο τμήμα αργότερα, αλλά με την ίδια ενότητα (Ε1. Οι ενήλικες στον Προσκοπισμό) το Portal έχει κρατήσει τα στατιστικά της προηγούμενης προσπάθειάς τους. Ο Εκπαιδευτής όμως δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό, οπότε θα πρέπει να κάνετε πάλι από την αρχή την παρακολούθηση της ενότητας για να καταγραφούν νέα στατιστικά με νέα πρόοδο και νέο χρόνο παραμονής σας στο portal και νέα ημερομηνία. Το ίδιο ισχύει και για το στάδιο παρακολούθησης αλλά και για το στάδιο εφαρμογής.

Browser:

Οι internet explorer, Chrome, mozilla, safari είναι δοκιμασμένοι και τρέχουν κανονικά την πλατφόρμα. (Προτεινόμενος ο Chrome με τις ρυθμίσεις που μπορείτε να βρείτε εδώ)

Σε περίπτωση που με κάποιον από τους παραπάνω αντιμετωπίζετε δυσκολία, δοκιμάστε με κάποιον άλλον. (π.χ. Αν έχετε πρόβλημα με τον chrome δοκιμάστε με τον mozilla)

Helpdesk-Support:

Σε περίπτωση οποιοδήποτε τεχνικού προβλήματος ή απορίας επικοινωνήστε με το learn@sep.org.gr ή το ntsesmelopoulos@sep.org.gr
Και στα παρακάτω τηλέφωνα:
Σταθερό: 216.900.5382
Κινητό: 6944758823
Καθημερινά από τις 10:00 έως τις 15:00

Στάδιο Παρακολούθησης – Στάδιο Εφαρμογής

Oι εκπαιδευτικές ενότητες του portal έχουν συνήθως και στάδιο παρακολούθησης και στάδιο εφαρμογής.

Κάνοντας κλικ στο tab «Στάδιο παρακολούθησης», ξεκινάει να τρέχει το κομμάτι της εκπαίδευσης (είτε με σπικάζ είτε όχι)

Το στάδιο παρακολούθησης για να θεωρηθεί πως έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία (από τον εκπαιδευτή), πρέπει να καταγραφεί στο κομμάτι της προόδου το ποσοστό, 100%.

Το 100% συνδυάζεται και από τον χρόνο μελέτης, ο οποίος από ενότητα σε ενότητα διαφοροποιείται, ανάλογα με τον όγκο της ύλης.

Τον minimum χρόνο μελέτης τον αποφασίζει ο εκπαιδευτής της κάθε ενότητας.

Για να διασφαλιστεί ένα minimum χρόνου μελέτης για όλες τις ενότητες, o χρόνος μελέτης καθορίζεται πάντα από το πρώτο ενημερωτικό email που σας έρχεται από τον διαχειριστή του portal.

H υποχρέωσή σας είναι να διαβάσετε το περιεχόμενο της ενότητας στον χρόνο που σας ορίζεται, μία, ή και παραπάνω φορές.

Επίσης κατά τη διάρκεια του σταδίου παρακολούθησης, σε ορισμένες ενότητες είναι πιθανό να βρείτε διάφορες δραστηριότητες και ασκήσεις. Τις απαντάτε και προχωράτε.

Όταν θα μπείτε να κάνετε ξανά την παρακολούθηση οι προηγούμενες απαντήσεις δεν θα φαίνονται μεν θα έχουν καταγραφεί δε και ο εκπαιδευτής θα μπορεί να τις δει.

Εσείς αν θέλετε γράφετε εκ νέου νέες απαντήσεις.

 

Ειδικές περιπτώσεις προς ενημέρωση:

Όποιος έχει πιάσει το 100% μέσα σε νορμάλ χρόνους αλλά το portal κατέγραψε άλλον χρόνο, και πιστεύετε πως πρόκειται για τεχνικό λάθος παρακαλώ να ενημερώσετε τον εκπαιδευτή σας ή τον διαχειριστή του portal

Όποιος γνωρίζει το περιεχόμενο της ενότητας από προηγούμενη παλαιού τύπου βασική παρακαλώ και πάλι να ενημερώσετε τον υπεύθυνο εκπαιδευτή της ενότητας. Το αυτό ισχύει για κατόχους ΔΔ.

Όποιος Θέλει να κατεβάσει το εγχειρίδιο από το site και να το διαβάσει από εκεί, παρακαλώ να ενημερώσει τον υπεύθυνο εκπαιδευτή της ενότητας για την σχετική απουσία του από το στάδιο παρακολούθησης.

Κάνοντας κλικ στο tab «Στάδιο Εφαρμογής», ξεκινάει να τρέχει ερωτηματολόγιο το οποίο καλείστε να απαντήσετε.

Η «βάση» για να θεωρηθεί πως ολοκληρώσατε με επιτυχία το ερωτηματολόγιο είναι το 75%. Πριν υποβάλετε τις απαντήσεις μπορείτε να κάνετε ανασκόπηση των απαντήσεών σας και μπορείτε να τις διορθώσετε εάν αυτό πιστεύετε πως πρέπει να γίνει.

Εάν ΔΕΝ τα καταφέρετε με την πρώτη Προσπάθεια, μπορείτε να δώσετε όσες φορές χρειαστεί για να πιάσετε ή να ξεπεράσετε το 75%

Όλο το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών ενοτήτων έχει δημιουργηθεί με την συμβολή της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Οδηγίες στατιστικών μελέτης και αξιολόγησης

Καλή επιτυχία σε όλους!